_Volvo_ on call

Volvo on call

Volvo On Call finns nu som en genialisk mobilapp så att du kan ”fjärrstyra” din nya Volvo. Den är spännande, praktisk och sensationell. Lås bilen, hitta bilen, kolla instrumentbrädan och ställ in kupévärmaren med en enkel knapptryckning på din iPhone eller Android. Du är mobil, uppdaterad och har koll. Mobilappen Volvo On Call ger dig en helt ny relation till din bil.
Hämta appen på Apples AppStore eller Google Play. Prova appen i demo-läge om du inte har din nya Volvo 2012 än.

Läs mer om Volvo On Call för mobilen HÄR

Volvo On Call – Övrigt

Automatiskt kollisionslarm
Om en krockkudde utlöses eller bältesförspännare aktiveras under en kollision skickas automatiskt ett larm till Volvo On Call-centret. Professionell hjälppersonal skickar då ambulans och polis till den exakta plats du befinner dig på och försöker komma i kontakt med dig via den integrerade telefonen, och hjälper dig att hålla dig lugn tills hjälpen anländer. Den här funktionen i sig är tillräckligt för att utrusta din bil med Volvo On Call. Vid en allvarlig olycka är tiden mycket viktig. Ett snabbt SOS-meddelande som det här kan få hjälpen att anlända innan olycksoffrets ”gyllene timme” har passerat.

SOS-knappen
Om du är med om en nödsituation, tryck på SOS-knappen på mittkonsolen. Den här funktionen ger dig direktkontakt med en operatör hos Volvo On Call som ser till att hjälp omedelbart skickas ut – polis, ambulans eller annan hjälp. Operatören dirigerar ambulans eller polis hela vägen till din bil via GPS-systemet, och håller kontakt med dig tills de kommer fram. Det här är en tilläggstjänst till Volvo On Call.

Fjärrupplåsning av dörr
Om du råkar låsa in dina nycklar i bilen kan Volvo On Call låsa upp bilen åt dig. Ring bara Volvo On Call kundtjänst och identifiera dig med din personliga kod. Vid en överenskommen tidpunkt låser operatören upp bilen via bilens integrerade telefon. Den här tjänsten kan spara värdefull tid och kostnaden för en låssmed, för att inte tala om din värdighet.

Fjärrstart av kupévärmare (OBS! Fungerar bara fr o m modellår 2011!)
Starta bilens kupévärmare var du än befinner dig – hemma, på jobbet, eller till och med från skidliften. Nu behöver du aldrig mer gå ut i kylan och starta den manuellt.

Fjärrstart av kupévärmare är en applikation för mobiltelefoner som stöder Java. Öppna applikationen och aktivera kupévärmaren via det grafiska användargränssnittet. Du kan starta eller stänga av kupévärmaren direkt genom att bara trycka på ”On” eller ”Off”. Eller så kan du ställa in en timer för när du vill att bilens kupé ska bli varm. Resten sköts av applikationen, Volvo On Call och bilens kupévärmarsystem.

Hur hjälpen hittar dig
Hjälp finns alltid i närheten om din bil går sönder. När du trycker på knappen On Call når du en operatör på Volvo On Call som skickar en bärgningsbil ända fram till din bil. Denna kostnadsfria tjänst kan förnyas med ett abonnemang när din garanti går ut.

Stöldlarm
Om någon försöker bryta sig in i din bil larmas kundtjänst hos Volvo On Call automatiskt. Operatören ringer först personen inuti bilen på den integrerade GSM-telefonen. Om operatören efter att ha genomfört en verifieringsprocess tror att din bil används av en obehörig person kontaktas polisen som tillsammans med operatören avgör vilka åtgärder som ska vidtas.